Lapos has edzés otthonról – Legyen lapos hasad 3 hét alatt!

A lapos has elérése általában hosszabb időt vesz igénybe, hiszen az eredmények eléréséhez kitartó munka és következetesség szükséges. Ebben a cikkben azonban bemutatunk egy intenzív lapos has edzéstervet és hatékony gyakorlatokat, amelyek segítségével otthonról is elérheted a lapos hasat 1 hét alatt. Azonban fontos megjegyezni, hogy mindenki testének reagálása különböző, így az eredmények egyéni változóak lehetnek.

Mit kell tudnod mielőtt bele kezdesz:

  • A lapos has elérése hosszabb időt vehet igénybe, de egy intenzív lapos has edzéstervvel és hatékony gyakorlatokkal otthonról is elérhető.
  • Mindig fontos figyelembe venni, hogy mindenki testének reagálása különböző, így az eredmények egyénfüggőek.
  • Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás segít a lapos has elérésében és megtartásában.
  • Nyugodt tempóban haladj és tartsd szem előtt az egyéni határaidat az edzés során.
  • Legyen kitartó és következetes az edzésterv és a táplálkozás tekintetében, hogy elérhesd a kívánt eredményeket.

Lapos has edzés – A legjobb gyakorlatok

A lapos has elérése számos megfelelő gyakorlatot igényel. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb gyakorlatokat, amelyeket otthonról könnyedén elvégezhetsz. Ezek a hatékony hasizom gyakorlatok segítenek erősíteni a hasizmokat és zsírt égetni a has területéről. Emellett itt található egy intenzív úszógumigyilkos lapos has edzésterv is, amely segít gyors és látványos eredményeket elérni.

Első nap:

Plank, alkartámasz:

A kartámasz vagy plank egy egyszerű gyakorlat a törzsizmok erősítésére. Ehhez a gyakorlathoz álljon alkartámasz helyzetbe úgy, hogy az alkarja párhuzamos a talajjal és vállszélességben legyen egymástól. A könyökének derékszögben kell lennie. Tartsa a fejét a gerincével egy vonalban, és döntse hátra a medencéjét. Nyújtsa ki a térdét, és tartsa a lábait csípőszélességben egymástól. Kezdje a pozíció megtartásával 20 másodpercig, és fokozatosan növelje az időt 1 percre.

Fittball hasprés:

A Fittball hasprés végrehajtásához feküdjön rá a Fittballra úgy, hogy a lábai széthúzzák, és az álla és a mellkasa között legyen egy kis rés. Tartsa stabilan a labdát a gyakorlat során. Lélegezz ki, és emeld fel a lapockáidat a talajról, majd lélegezz be, és engedd vissza a törzsedet, miközben a fejed a gerincedhez igazodik. Tartsa ezt a pozíciót egy másodpercig, és végezzen 15 ismétlést. Ez a gyakorlat a rectus hasizmokat célozza meg.

Lábemelés:

A lábemelő gyakorlat többféle pozícióban is elvégezhető, például fekvőtámaszban vagy a talajon fekve. Ez magában foglalja a lábak lehető legmagasabbra emelését 10-15 ismétlésig. Ez a gyakorlat az egyenes hasizom alsó részét célozza meg és erősíti. Fontos, hogy a gerinc alsó részének semleges pozícióját tartsa meg, hogy megakadályozza a dereka fel-le mozgását a lábemelések során.

Csípőemelés oldalsó alkartámaszban: 

Ha oldalsó csípőemelést szeretne végrehajtani az alkartámaszban, először helyezze el magát az oldalára úgy, hogy az alkarja megtámasztja a súlyát. Tartsa egyenesen a térdét, és nézzen egyenesen előre. Engedje le a csípőjét a talaj felé, majd emelje vissza a kiindulási helyzetbe. Ismételje meg ezt a gyakorlatot 10-15 alkalommal mindkét oldalon. Ez a gyakorlat elsősorban a ferde és keresztirányú hasizmokat célozza meg.

Második nap

Bicska TRX-en

A Bicska TRX-en egy olyan gyakorlat, amely a has összes izmoját megcélozza. Ehhez a gyakorlathoz a TRX-et használva kézen kell állnia úgy, hogy a bokáját a fogantyúba akassza. Ezután hasizmait használva emelje a csípőjét a lehető legmagasabbra, hogy a törzset függőlegesen igazítsa. Ezt a gyakorlatot 10-15 ismétlés javasolt elvégezni.

Hasprés Fittball-on ferde hasizomra: 

A ferde hasizmok megmunkálásához feküdjön a Fitball egyik oldalán úgy, hogy a lábát a falnak támasztja. Tartsa a felső lábát elöl, és hajlítsa oldalra a törzsét, miközben a labdán marad. Emelje fel törzsét a mennyezet felé, és ismételje meg ezt a gyakorlatot 10-15 alkalommal.

Hasprés biciklizéssel: 

A gyakorlat során hanyatt kell feküdni, és oldalsó nyomást kell végrehajtani úgy, hogy a könyökét az ellenkező térdéhez érinti. A lábak is részt vesznek ebben a gyakorlatban, és fontos, hogy a lábad mindvégig ne legyen a talajtól. Törekedj 15-20 ismétléssorozatra.

Harmadik nap:

Harangozás: 

Ehhez a gyakorlathoz használjon kötélfogantyúval ellátott csigagépet. Térdeljen le a padlóra a gép előtt, és állítsa be a súlyt ízlése szerint. Fogja meg a kötelet, és húzza le a feje hátulja felé. Csípőjét mozdulatlanul tartva hajtson végre haspréseket úgy, hogy a törzsét és a fejét közelebb hozza a talajhoz. Ismételje meg ezt a gyakorlatot 15-20 alkalommal.

Biciklis hasprés:

A Hasprés gyakorlata kerékpározással nagy kihívást jelent, mert fekve kerékpáros mozgásokat foglal magában. Ha nem tudja mindkét lábát felemelni a talajról, módosíthatja a gyakorlatot csak az egyik láb felemelésével. Javasoljuk, hogy 10-15 ismétléssorozatot végezzen.

Lábemelés lógva, függeszkedve:

A lógó lábemelő gyakorlat során a lábakat vízszintes helyzetbe kell emelni. Ha elég erős vagy, akár a lábujjaidat is felemelheted a kezed szintjére, amit toes to bar-nak neveznek.

És itt egy intenzív úszógumigyilkos lapos has edzésterv

Az alábbiakban megtalálod az intenzív úszógumigyilkos edzéstervet, amely kifejezetten hatékony lapos has edzést biztosít otthonról. Ez a rövid, ám intenzív edzésprogram segíti a zsírégetést és az izomfejlődést a hasi területen. A hasizomfejlesztő gyakorlatokat, a már ismert, fentebb említett gyakorlatokkal egészíthetjünk ki. Ha kezdőként ezeket végezzük folyamatosan után tudjuk követni fejlődésünket és a további edzések során is lesz elég motivációnk. A következetes végrehajtása mellett idővel látványos eredményeket érhetsz el az otthoni lapos has edzése során.

A következő edzésterv elsősorban a kardio és erősítő gyakorlatokat foglalja magában, amelyek segítenek elérni a céljaidat.

1. Nap:

Úszás: 30 perc

Futás: 30 perc

Lapos has gyakorlatok: 30 perc

2. Nap:

Kardio gyakorlatok: 30 perc

Séta: 30 perc

Lapos has gyakorlatok: 30 perc, kövesd azokat, amelyeket fentebb felsoroltunk

3. Nap:

Kardio gyakorlatok: 30 perc

Séta: 30 perc

Lapos has gyakorlatok: 30 perc

Az első hét végeztével érezhetően jobb leszel, de ne feledd, hogy ahhoz, hogy végleges eredményeket érj el, következetesnek kell lenned. A következő hétre is ugyanabban az intenzitásban folytasd a lapos has edzéseket. A 3 napos diéta azonban nem csak az edzésekkel együtt hatékony, de magában is segít a zsírégetésben.

A diéta alatt mindennap egészséges, kiegyensúlyozott étkezést kell folytatni, amely magas rost-, ásványi anyag-, vitamin- és nyomelemtartalmú élelmiszereket tartalmaz. A diétás étrend kiegészítők is segíthetnek a zsírégetésben és az izmok megfelelő működésében. A lapos has edzésprogram segít megerősíteni a hasi izmokat, ami laposabb hasat eredményezhet.

Mit fogyasszunk?

3 napos lapos has diéta

A megfelelő táplálkozás elengedhetetlen a lapos has eléréséhez. Fontos, hogy olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek támogatják a zsírégetést és segítik a hasizmok erősödését. A következőkben bemutatjuk a 3 napos lapos has diétát, amely segít a felesleges kilók leadásában és a laposabb has elérésében.

lapos has diéta

Ez a diéta kiegyensúlyozott és tápláló ételekre épül, amelyek segítik az anyagcserét és elősegítik a zsírégetést a hasi területen. Az alábbiakban látható a diéta részletes menüje:

Nap Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora
1. nap Tükörtojás teljeskiőrlésű kenyérrel Görög joghurt friss gyümölcsökkel Zöldségleves kis mennyiségű barna rizzsel Zeller és sárgarépa karika Sült csirkemell párolt zöldségekkel
2. nap Avokádós pirítós Mogyoróvaj + szezámmagos keksz Sült lazac körettel Almás golyók Pulykamell saláta
3. nap Protein shake banánnal Zabkása országkenyérrel Zöldséges csirkepörkölt Kesudió + datolya Sült hal párolt zöldségekkel

Az említett ételekhez ajánlott sok folyadékot fogyasztani, különösen vizet és zöld teát. Ezenkívül fontos szerepet játszik a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód fenntartása a laposabb has elérésében.

Hogyan érhető el a lapos has 50 felett?

Az idősebb korban az alakformálás kihívást jelenthet, de nem lehetetlen elérni a lapos hasat. A megfelelő edzésmódszerek és gyakorlatok segíthetnek a hasizmok erősítésében és a felesleges zsír csökkentésében. Fontos azonban figyelembe venni korosztályunk sajátosságait és korlátait.

Az első lépés a megfelelő lapos has edzésprogram kiválasztása. Fontos, hogy az edzésmódszerünk a testünkhöz igazodjon, és ne terhelje meg feleslegesen az ízületeket. Az aerob edzés, mint például séta vagy kerékpározás, kiváló lehetőség a zsírégetésre és a kalóriák elégetésére.

Emellett ajánlott alsó hasizom és core gyakorlatok beépítése az edzésmenetünkbe. Ezek a gyakorlatok segítenek megerősíteni a hasizmokat és feszessé tenni a hasi területet. A plank gyakorlat vagy a hasprés hatékony módszerek lehetnek a lapos has eléréséhez.

A táplálkozás is kiemelt szerepet játszik a lapos has elérésében. A változatos étrend, mely magas rosttartalmú ételeket, egészséges zsírokat és fehérjéket tartalmaz, segíthet a testsúly csökkentésében és az egészséges testkompozíció kialakításában. Ugyanakkor fontos figyelni a megfelelő hidratációra és korlátozni a cukros italok és magas kalóriatartalmú ételek fogyasztását.

A lapos has elérése 50 felett időt és kitartást igényel, de a megfelelő edzésmódszerek és egészséges étkezés segítségével elérhető lehet. Ne feledje, hogy minden személy testi reakciója különböző, ezért legyen türelmes magával és alkalmazkodjon egyéni szükségleteihez.

Források:

https://biotechusa.hu/top-10-edzes-gyakorlat-a-lapos-hasert/

Scroll to Top