Íme Arnold Schwarzenegger mielőtt elkezdte a testépítést.

Arnold-ot mindenki ismeri még akkor is ha a testépítés világáról fogalma sincsen, hiszen színészként is óriási karriert futott be. Celebnek lenni mind hollywoodban, mind az “Olümposzon” olyan kiváltság, amit nem sokan tudnak együtt felmutatni. De mégis milyen volt a hétszeres Mr. Olimpia életének első fele és mikor csöppent bele a testépítésbe? Íme egy kép a fiatalkorából.

CDN media

A kép a redditen terjedt el és a poszt azt állította, hogy a fiatal Arnold ekkor még nem edzett, annak ellenére, hogy láthatóan jó fizikuma van és éppen egy expandert tart a kezében, így ez nehezen elképzelhető. Valóban ennyire jó genetikája lenne?

Arnold Schwarzenegger a testépítés világába úgy csöppent bele, hogy már fiatal korában elkötelezte magát a sport iránt. Ausztriában, ahol felnőtt, eredetileg sokféle sportot űzött, köztük a futballt is. Egyik fordulópont az volt, amikor egy futballedzés során megismerkedett a súlyzókkal.

Az ifjú Schwarzeneggert nagyon lenyűgözte a súlyemelés és az izomépítés világa. Hamar rájött, hogy kiváló adottságai vannak a testépítéshez, és a sportban látta a lehetőséget, hogy kitűnjön és elérje céljait. Inspirációt merített az akkori testépítő nagyságoktól, mint Reg Park, Steve Reeves és mások, akik nem csak a testépítésben, hanem a filmszínészetben is sikereket értek el.

Schwarzenegger gyorsan elkezdett komolyan edzeni, és hamarosan részt vett versenyeken. Már nagyon fiatalon, 20 éves korában megnyerte az első Mr. Universe címét, amely jelentős lépés volt számára a testépítés világában. Ez a siker motiválta őt arra, hogy elköltözzön az Egyesült Államokba, ahol tovább folytatta a testépítő karrierjét, és végül hét alkalommal nyerte meg a Mr. Olympia címet, ami a sportág legmagasabb elismerése.

A saját bevallása szerint már fiatal korában elkezdett szteroidokat szedni. Akkoriban a szteoridok szedése még legális volt. Ennek köszönhető tehát sikere?

giphy

Arnold Schwarzenegger valóban nyilvánosan beszélt arról, hogy fiatal korában, a testépítő karrierje során szteroidokat használt. Ebben az időszakban, amely főként a 1960-as és 1970-es évekre esik, a szteroidok használata még nem volt szabályozva vagy tiltva, mint ahogy az ma a sportban megszokott.

A korai testépítés éveiben a szteroidok használata gyakran széles körben elterjedt és elfogadott volt a sportolók körében, különösen azért, mert akkoriban még nem voltak olyan szigorú szabályozások és tudatosság a lehetséges egészségügyi kockázatokkal kapcsolatban, mint napjainkban. A szteroidokat gyakran használták az izomtömeg növelésére és a regeneráció felgyorsítására.

Schwarzenegger azonban későbbi éveiben nyíltan beszélt a szteroidok kockázatairól és arról, hogy a modern testépítésnek már szigorúbb etikai és egészségügyi szabályai vannak. Kiemelte, hogy a testépítőknek tudatosabban kell döntéseket hozniuk az egészségükkel és a sport integritásával kapcsolatban.

Tényleg a kox miatt nyert ennyiszer?

Annak ellenére, hogy a szteroidok használata gyakori volt a testépítésben ebben az időszakban, nem feltételezhető, hogy minden egyes versenyző szteroidokat használt. Egyes versenyzők esetleg más módszereket, például természetes edzéstechnikákat és étrendi megközelítéseket alkalmazhattak.

Tehát lehet, hogy Arnold nem nyert volna annyiszor ha nem koxol? Téves lenne ezt feltételezni, hiszen elmondása és korábbi dokumentumfilmek alapján láttuk, hogy rengeteg munkája van abban, hogy mind a testépítésben, mind pedig a filmvásznon nagy sikereket ért el, így alázata, hozzáállása és emberfeletti munkateljesítménye megkérdőjelezhetetlen.

Olyan fizikumot akarsz, mint Arnold? Akkor olvasd el ezt a részletes útmutatót az erőnövelésről: https://ketoblack.hu/ero-novelese/

Vagy itt egy videó Arnold edzésprogramjáról:

Scroll to Top